Optredens

Vrijdag 18 augustus

Locatie: Cavalho-tent

Kom vrijdag 18 augustus naar Foodfestival Buitenplaats voor Patrick Verheij en Kees Post ( achter het rode gordijn ) Zij lijden aan het PSS syndroom. Ze improviseren namelijk op Presley, Sinatra en Shaffy. Oja, de H van Hazes komt ook nog ergens langs. Niet om ze na te doen, maar om ze te eren. Net als jullie, het publiek. Dus: kom langs en zing mee!

18:00-21:00        DJ Mingus & J-Sax

DJ Mingus verwent zijn publiek met de lekkerste beats bij de bekendste melodieën. Hapje, drankje en dus meeslepende muziek zorgt voor een goede warming up om de zaterdagavond tot een groot succes te maken.

21:00 – 23:00    Soulfood ft. David Dam en Kasper Nova

Soulfood is inmiddels een begrip in Doetinchem en omgeving: topmusici afkomstig uit verschillende windstreken van Nederland spelen de beste soul, funk, jazz en pop met (internationaal) bekende en minder bekende artiesten. Eén ding is zeker: het is altijd feest.

David Dam

Over sommige mensen kan je zeggen dat ze geboren zijn om op het podium te staan. Mensen met een flinke dosis aanstekelijke energie die elk optreden tot een waar feest maken, ware ras entertainers. David Dam voldoet met vlag en wimpel aan de definitie van een ras entertainer. Met zijn vocale skills voelt hij zich thuis in vele muziekstijlen. Van hele kleine liedjes die het publiek zullen raken tot bombastische hits waarbij het onmogelijk is om stil te zitten.

Kasper Nova

Kasper Nova brengt met up-tempo en catchy songs een frisse pop-sound, waarbij hij zich onderscheidt met zijn soulvolle stem en funky gitaren. In zijn producties zijn zowel invloeden van moderne pop-acts zoals Bruno Mars en Harry Styles terug te horen, maar ook van gitaarhelden á la Eric Clapton en Prince. Dit leidt tot muzikaal gelaagde songs met een toegankelijk karakter.

In 2016 bracht Kasper Nova zijn debuut-EP Just Take It uit. De lead-single Do It Like This behaalde meer dan 350.000 streams en kreeg maandenlange A-rotatie in de playlists van Sublime FM en NPO Soul & Jazz.

Zaterdag 19 augustus

11:00 – 12:00   Calisthenics Center Doetinchem Fit hour. Meer info www.calisthenicscenter.com

12:00 – 19:00   Sing & songwriters, dj’s, theater en circus

16:15 – 17:00   Marise

Marise schrijft en zingt in het Nederlands. Haar liedjes zijn intens, rauw en vaak heel persoonlijk: ze gaan over angst en hoop, vriendschap en liefde en de strijd

die je met jezelf kan voeren om gelukkig te zijn. De kern en oorsprong van haar liedjes zit in de akoestische gitaar, en speciaal voor Buitenplaats zal Marise een intieme set gaan spelen waarin juist die liedjes het beste uit de verf komen.

 19:00 – 20:30   Soulfood ft. Jared Grant

Als je aan Jared Grant denkt, denk je aan SOUL! Met zijn veelzijdige stem, gulle lach en strakke dansmoves verovert hij keer op keer de harten van het publiek. Jared was te zien bij ‘MATTHIJS GAAT DOOR’ als onderdeel van de Sven Hammond Big Band, hij reist de theaters af met het Amsterdam Funk Orchestra met ‘Tribute to JAMES BROWN’ en tourt door het land door met de R&B Oldskool shows van John Williams. Met Soulfood is het Jared to the Max en knalt het dak eraf!

21:00 – 22:00   DJ Divine

DJ Divine staat internationaal bekend om haar geheel eigen stijl van performen, waarbij ze niet schroomt om als mc het publiek flink op te jutten. Stilstaan is geen optie!

Met haar opvallende afro, stralende glimlach, enthousiasme en een portie gezonde gekheid is Divine zeker niet te missen. Ze heeft met veel grote namen samengewerkt zoals Fedde Le Grand, Lucien Foort, Gregor Salto, Erick E en het duo Sunnery James & Ryan Marciano.

22:00 – 23:00   ROOG + MC Divine

Wat moeten we nog meer vertellen of een man die ‘God DJ’ genoemd wordt? ROOG is simpelweg een legende. Zijn baanbrekende 4-decks performances en het naadloos laten samensmelten van allerlei vormen van housemuziek bezorgde hem al snel de nodige aandacht. Door zijn unieke manier van het draaien met eigen re-edits en accapella’s verdiende hij respect van degenen die hun sporen ondertussen achter gelaten hebben in de dancewereld, zoals Erick Morillo en Mark Knight. ROOG is van grote invloed geweest op een hele nieuwe generatie van DJ/producers. Hoewel hij ook een een “DJ’s DJ” wordt genoemd, is zijn grootste talent het hypnotiseren van elk publiek. Zet je dus maar schrap!

Zondag 20 augustus

 11:00 – 12:00   family work-out www.calisthenicscenter.com

Gezamenlijke warming up en dan de leukste training voor de familie. Geheel in het teken voor het goede doel! Zorgenloos kind kunnen zijn, is niet iedereen zomaar gegeven. De workout zal in het teken staan van de sikkelcelziekte en steun aan het Sikkelcelfonds. Dit fonds creëert meer aandacht voor deze onbekende erfelijke bloedziekte waarmee wereldwijd 300.000 kinderen per jaar geboren worden. Zonder behandeling worden zij niet ouder dan 5 jaar. Allen inschrijfgelden gaan 100% naar het sikkelcelfonds.

 13:00 – 17:00   Doetinchem All Stars ft. Hanno van der Loo

De Doetinchemse jazzformatie DAS verrast met goed in het gehoor liggende tunes en poëtische teksten. Ontstaan door contact op het schoolplein breidde de groep zich de laatste jaren uit tot een solide geheel van groovende contrabas, piano en drums en speelse solo’s op gitaar en dwarsfluit.

Kers op de taart bij dit optreden is crooner Hanno van der Loo. Hij vult de setlist aan met zijn warme timbre, soulvolle timing en verrassende teksten, waarmee hij niet alleen het publiek, maar zelfs de bandleden regelmatig weet te verrassen.

Laat u onderdompelen in fijnebesnaarde klanken, swing en poëzie met de Doetinchem All Stars ft. Hanno van der Loo!

De band bestaat uit:
Raimond Surquin – gitaar
Richard van Rossum – piano
Dick Scharn – contrabas
Jan Ormel – drums
Miquel Padros – dwarsfluit
Hanno van der Loo – zang en teksten

 

17:00 – 18:00   Roos Blufpand

Een nieuw Roos-tijdperk breekt aan: maak je klaar voor brutale teksten metdansbare reggaeton beats, bubbly vibes, EDM hooks en diepe synths. Denk aan de directheid van Merol, de diepgang van Froukje en de elektronica van Fever Ray, maar dan in een unieke Roos echt-nep-tweedehands-bont-jas!
Speciaal voor dit festival zal Roos haar dansbare songs in een semi akoestische setting onder begeleiding van een gitarist ten gehore brengen.

 18:00 – 22:00 Dri3man
DRI3MAN bestaat uit de vrienden Ferry van Leeuwen, Nick Bult en Lodewijk van Gorp. Bij toeval ontdekten zij dat hun drie stemmen, wanneer zij samenzingen, buitengewoon goed bij elkaar ‘kleuren’. Naast de talloze gezamenlijke studiosessies laten de mannen nu ook live horen wat diverse gerenommeerde studioproducers zo enthousiast maakt. Zichzelf begeleidend op gitaar, piano en saxofoon brengt DRI3MAN West Coast-gerelateerde nummers uit de jaren 70 en 80 (Eagles, Jackson Browne, the Monkees, Doobie Brothers, zie hier een overzicht van het repertoire), waarbij ze afwisselend de leadzang op zich nemen.